Ονομάζομαι Χανιωτάκης Ιωάννης και είμαι από τους Ασκούς της Κρήτης.

Ο αείμνηστος Γέροντας Προκόπιος ήταν πνευματικός όλης της οικογένειας μου για πολλά χρόνια και μας έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές σε ιδιαιτέρως δύσκολες καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει, ενώ συνεχίζει και μας βοηθάει ακόμα και σήμερα.

Το 2014, ενώ έκανα αγροτικές εργασίες στον κήπο του σπιτιού μου, κάποια στιγμή έχασα την ισορροπία μου και έπεσα από ένα φράχτη 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σηκωθώ και να έχω φοβερούς πόνους στα νεφρά. Ο γιος μου Ανδρέας με μετέφερε με πολύ δυσκολία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι είχα επτά σπασμένα πλευρά. Ο γιος μου τότε πήρε τηλέφωνο τον Γέροντα και του είπε το περιστατικό. Ο Γέροντας του  είπε συγκεκριμένα “τον καημένο τον πατέρα σου τι τον βρήκε πάλι… πες του να μην ανησυχεί και όλα θα πάνε καλά”. Εγώ εν τω μεταξύ  υπέφερα από πολύ δυνατούς πόνους και προσπάθησα να κοιμηθώ στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου βρισκόμουν. Μέτα από πολύ προσπάθεια κατάφερα να κοιμηθώ.

Το πρωί που σηκώθηκα δεν ένοιωθα τίποτα παρά μόνο μια ελαφρά ενόχληση στα πλευρά . Μου είχε περάσει ο πόνος και περπατούσα κανονικά !!! Όταν με είδαν οι γιατροί και ο γιος μου, δεν το πίστευαν. Αναρωτήθηκαν: πως με επτά πλευρά σπασμένα μπορεί και περπατάει;

Την ίδια μέρα έφυγα για το σπίτι μου χωρίς κανένα πρόβλημα, το πιο θαυμαστό όμως είναι πως έκανα αμέσως και γεωργικές εργασίες, κάτι που για όσους γνωρίζουν είναι πολύ επίπονο ακόμα και για κάποιον υγιή, πολλώ δε μάλλον για κάποιον με επτά σπασμένα πλευρά.

Όλα αυτά έγιναν με τη μεσολάβηση  του Γέροντα Προκόπιου.

Τον ευχαριστώ για όλα όσα έχει προσφέρει σε εμένα και στα παιδιά μου.

Αιώνια σου ή μνήμη αγαπημένε  μου Γέροντα.